Projecte Modular. Intervenció d’un espai

Dibuix per a la preparació d'un Sistema Modular. Maig 2010.

Dibuix preparatori per a un Sistema Modular. Maig 2010.

Dibuix preparatori per a un Sistema Modular. Maig 2010.

Vista d'una de les parets frontals d'un Sistema Modular assajat en l'exposició "Els Vila", Espai Volart, Barcelona abril-maig 2010. Esmalt sobre planxa de ferro. 300x175cm.

Detall d'una peça per al sistema Modular.
Esmalt sobre planxa de ferro.

Description

El Sistema Modular.

El Sistema Modular proposa la construcció d’una obra amb mòduls. Aquests mòduls, de diferents mides i formes, poden ser de planxa de metall, de ferro, de coure, o bé d’altres materials com la fusta, el cartró… que s’han intervingut –o no- plàsticament amb colors bàsics.

Les peces, de formes irregulars però bàsicament geomètriques, són vàlides per elles mateixes com a peça única d’art. Aquest és un punt interessant, ja que, per un costat es proposa una obra amb un format “domèstic” i individual, que al mateix temps pot formar part d’una globalitat mural i col•lectiva. Això és el concepte bàsic del Sistema Modular.

El sistema Modular té concepte d’obra mural, intercanviable, de composició infinita, les peces es relacionen entre sí i amb l’espai intervingut formant un environament complet que embolcalla l’espectador.

Les paraules de Glòria Bosch precisaran més el concepte:

“El caràcter Modular d’aquestes obres, aquests fragments que són obra en si mateixa i alhora la base d’una estructura, ens apropen a un procés combinatori intercanviable que porta a les darreres conseqüències aquella visió àmplia de l’educació humanista on totes les arts mantenen un diàleg.
Una complexitat (…) sempre amb aquest dibuix invisible unit per l’arquitectura i el color, pel rerefons d’una idea de construcció i d’integració”1.

1-Glòria Bosch, catàleg editat per la Fundació Vila Casas en motiu de l’exposició “Els Vila: Vila Delclòs, Vila Grau, Vila Arrufat, Vila Cinca”, a l’Espai Volart 2 de Barcelona, durant l’abril i el maig de 2010.